22 Mayıs 2011 Pazar

Namaz Kılmanın Faydaları

namaz kılmanın vücudumuza yararları
Namaz Kılmanın Yararları
Bu yazıda namaz kılmanın sağlığımıza etkileri ve yararları anlatılmıştır.
Bu başlık altında bu yazının taraflı olarak dini savunmak ya da bu yönde bir ideolojiyi destekleyen bir yazı veya bildirim olduğunu kesinlikle düşünmeyin.
Çünkü nesnel olarak yayımladığımız bu yazıda çeşitli kaynaklardan ve yayımlardan okuduklarımızdan birtakım alıntı ve bildirimlerle bunları bildireceğiz. 
Namaz kılmak şüphesiz dinin gereği ve önemli bir unsuru olsa da, bunun sadece manevi yönden etkili olmadığı, kişiyi sağlıklı ve sıhhatli kıldığı, birçok yönden hayatımızı etkilediği ortaya kondu. Öncelikle şunu çoğunuz biliyorsunuz ki namaz kılmadan önce abdest alınır, temizlik yapılır ve ardından da namaz kılınır.
Namaz da baş, omuz, dirsekler, bilekler, kalça eklemi, diz eklemi ve bunları destekleyen tüm kaslar ile göz ve kulaklar ve beyin ve diğer iç organlar düzenli olarak çalışırlar, yani normalde pasif halde olan ya da hareket etmediğinizde kullanmadığınız eklemler ve kaslar orada aktif olarak çalışırlar.
Spor yapmanın ya da temiz olmanın önemini söylememize gerek yoktur sanırız, çünkü bunu bilmeyen yok gibi, hastalıklardan ve enfeksiyonlardan korunmanın en kolay ve en önemli yolu nitekim el yıkamak ve temiz kalmaktır, işte namaz tüm bunları beraber bizlere sunuyor.
İşte size başka kaynaktan ve daha ayrıntılı olarak hazırlanan Namaz Kılmanın vücudumuza ve sağlığımıza YARARLARI:
Namazın sağlığımıza ve hayatımıza faydaları
  • Her gün 80 defa günün belirli saatlerinde eğilip-kalkmak ve vücudu her yönüyle hareket ettirmeyi sağlayan namaz, bu sayede yağlanmayı engeller ve kalori harcanmasını sağlar.
  • Namazda tüm kas ve eklem grupları hareket ettiğinden, kalp hızı artar ve damarlara pompalanan kan hacmi de artar.
  • Baş namazda eğildiği için beyne daha fazla kan gider ve beyin zarları da bu şekilde olumlu yönde etkilenmiş olur.
  • Namaz kılmada genel olarak vücuda düzenli ve ritmik bir uyarım olduğundan yaşlanmanın ve bunamanın önüne de geçilir, bu kişiler daha geç yaşlanırlar.
  • Namaz kılanlarda göz kanlanması artar ve gözde tansiyon ve glokom olayları kılmayanlara göre çok az görülür, burun temizliği de olduğundan sinüzit görülme olasılığı da baya azalır.
  • Namaz kılmak bağırsak hareketlerini de arttırır, bu da kabızlığı önler. Ayrıca eklem ve kas hareketleri ile kanlanan dokular ile iş bölümüne  katılan lif sayısı da arttığından romatizma da engellenmiş olur.
Birçok şey ve birçok hastalık listeye eklenebilir, ancak görülen o ki Namaz manevi yöndne olduğu kadar dünya için de sağlık açısından bir o kadar kıymetli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder