sürekli kullandığımız telefonun zararları
Telefonun zararları çeşitlidir ve genellikle çok telefon kullananlarda değişik etkiler gösterir. 
Teknolojinin en büyük göstergelerinden olan artan telefon kullanımı,olumlu yönlerinin yanısıra yanında olumsuz yönlerini de getiriyor.
Telefonu her yerde görebiliriz ve oldukça bol kulanım,genellikle gençler sürekli kulanırlar Mesaj halinde ve saatlerce konuşma halinde olabilir. Oysa,telefonun zararları,zararlı etkileri ise oldukça boldur başta yaydığı radyasyon nedeni ile hücrelerdeki elektriksel aktivite ve beyindeki gelişmişliği etkiler. Bilimsel ve biyolojik etkilerinin yanısıra,oldukça çok zaman harcama,mali yükümlülük de etkilerindne bazıları. 
 Daha açıklayıbı bir açıklama ile şunlar diyilebilir:Cep telefonları vazgeçilmez olsa da, başımıza sardığı musibetleri gözardı edemeyiz. “Tehlikeli Oyuncak” isimli kitap, cep telefonunun insanlara neler yapabileceğini ortaya koyuyor. 
Elektrik elektronik uzmanı Prof. Dr. Selim Şeker, ‘Tehlikeli Oyuncak’ kitabında uyarıyor: Cep telefonu kanser, kalp hastalıklarına zemin hazırlar. Çocuklar TV anteni gibi radyasyonu çeker. Umut Aktaş’ın Radikal’deki haberi. 
2004 yılının rakamlarına göre dünyadaki cep telefonu abone sayısı 1.5 milyar. Türkiye’de de sayı hızla artıyor. 2000′de 14 milyon 970 bin olan cep telefonu kullanıcısı, 2004′te 30 milyon 843 bin oldu. 
Peki, artık vazgeçilmez olan cep telefonunun sağlık üzerindeki etkisi ne kadar biliniyor? Prof. Dr. Selim Şeker ve Anıl Korkut, ‘Tehlikeli Oyuncak’ adlı kitabında bu konuya ışık tutuyor: Yayılan radyasyon, uzun vadede kansere yol açıyor. Yaş küçüldükçe, yayılan radyasyon beynin daha derinlerine etki eder. Çocuklar büyüme çağında olduğundan, onların sinir sistemini, savunma mekanizmalarını daha çok etkiliyor.” 
Çok değil, bundan 10 yıl önce cep telefonu, iş görüşmeleri ve özel buluşmalar için gerekli değildi. Bugün ise ‘aradığınız kişiye şu an ulaşılamıyor’ cümlesi, insanların panik olması için yeterli. Hatta cep telefonları artık fotoğraf makinesi, bilgisayar, ses kaydı, oyun gibi özellikleriyle gündelik hayatın vazgeçilmez unsuru. Örneğin Britanyalıların yüzde 72′si, cep telefonu yerine cüzdanının çalınmasına razı. Ayrıca cep telefonu kullananların yüzde 86′sı da telefonsuzluğun kendilerini psikolojik olarak çok etkilediğini kabul ediyor.